Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δευτέρα απόγευμα στις 16 Σεπτέμβρη στην αίθουσα της γλυπτοθήκης στην πρώην Δημοτική Αγορά του Αγρινίου, έγιναν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των έργων που φιλοτεχνήθηκαν από τους μαθητές του Εικαστικού  Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου κατά τον προηγούμενο χρόνο (2023-2024).

Η μεγάλη αίθουσα γέμισε από νωρίς, καθώς πολλοί φιλότεχνοι  Αγρινιώτες επισκέφθηκαν την έκθεση.

Πολλοί γονείς συνόδευσαν τα παιδιά τους, που τα έργα τους ζωγραφικοί πίνακες, εικόνες, φωτογραφίες και κεραμικά, κοσμούν τους τοίχους και ειδικούς πάγκους. Η ποικιλία των εκθεμάτων είναι απίστευτη και πολλοί απορούν πως είναι δυνατόν μέσα σε μία σεζόν, να φιλοτεχνηθούν τόσα ποικίλα εικαστικά έργα, από μαθητές που παράλληλα φοιτούν και στα σχολεία τους!

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν οι ακούραστοι δάσκαλοί τους που μέσα σε λίγους μήνες μετατρέπουν μικρούς και μεγάλους σε καλλιτέχνες, που τα έργα τους μπορούν να σταθούν επάξια σε εκθέσεις δίπλα σε δημιουργίες φτασμένων εικαστικών.

Και οι εικόνες, πόσο εντυπωσιακές είναι, αν τις δει κάποιος σε εκκλησιαστικό χώρο, θα τις κατατάξει σαν εμπνευσμένες δημιουργίες μεγάλων επαγγελματιών της Αγιογραφίας, ούτε στιγμή δεν θα σκεφθεί ότι είναι τα πρώτα έργα μαθητευόμενου νέου ή νέας.

Οι πολλοί επισκέπτες την πρώτη μέρα των εγκαινίων περιηγήθηκαν και παρέμειναν αρκετή ώρα στην έκθεση, θαυμάζοντας και φωτογραφίζοντας τα εκθέματα από τα έργα των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας καθώς και τα έργα από τα εντατικά τμήματα του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου και της Α.Σ.Κ.Τ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής, σε  δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως διαπιστώνετε όλοι, η βραδιά απόψε είναι μια γιορτή για το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου. Μια γιορτή όπου πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές και οι σπουδαστές που με τα έργα τους δίνουν απλόχερα χρώμα, κέφι και ομορφιά στη παλαιά Δημοτική Αγορά. Οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους διδάσκοντες: Στην κα. Μαρία Μαχαλιώτη (παιδικά τμήματα ζωγραφικής), στον κ. Δημήτρη Στούμπο (εφηβικά τμήματα ζωγραφικής), στην κα. Σπυριδούλα Τσιρώνη (τμήματα αγιογραφίας), στον κ. Δημήτρη Παπατρέχα (ζωγραφική ενηλίκων και σχεδίου για Α.Σ.Κ.Τ.), στον κ. Αντώνη Ναστούλη (ζωγραφική & αγιογραφία), στην κα. Στέλλα Γιακουμάτου (τμήματα κεραμικής) και στον κ.  Θέμη Ζαχρήστο (τμήματα φωτογραφίας),  για τη συνεργασία μας και αυτή τη χρονιά.

Να συγχαρώ τους μαθητές όλων των τμημάτων και των ηλικιών που για μια ακόμη χρονιά ανέδειξαν τον πλούτο του ταλέντου τους.

Και φυσικά είμαι ευγνώμων στους γονείς των παιδιών οι οποίοι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να εμπιστεύονται το Εικαστικό Εργαστήρι, γεγονός που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής υπενθυμίζει ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας για παιδιά από Α’ Δημοτικού, εφήβους και ενήλικες. Παράλληλα θα λειτουργήσουν τα ολιγομελή - εντατικά τμήματα προετοιμασίας για Α.Σ.Κ.Τ. και αρχιτεκτονικού σχεδίου.

Τα μαθήματα  ξεκινούν από την 1η  Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές γίνονται στην Γραμματεία του Εικαστικού Εργαστηρίου (Παπαστράτου 83, 1ος όρ., τηλ. 26410 48372) και στον χώρο της έκθεσης (ώρες 5 - 9 μ.μ.).

Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Το ωράριό της θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ κάθε μέρα έως την Κυριακή.












































































































 

Α.Κ.Κ.

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”